Honda представя концепцията Civic Tourer в Женева

На стартиращото утре (5 март), автомобилно изложение в Женева, Honda ще представи концептуалния Civic Tourer, който представлява комби версия на едноименния модел на японската марка. Макар и все още концепт, Honda Civic Tourer е почти готов за серийно производство автомобил, чиято продуктова версия трябва да дебютира на пазара в края на годината.

Дизайнът на Honda Civic Tourer е спортен и динамичен. Не липсват прилики и с хечбека Civic (на който е базиран Tourer) , особено в предната част, но концепта демонстрира индивидуалност с новите си фарове и агресивна броня с вградени LED светлини. Подчертано агресивната стилистика на Civic Tourer откриваме и в задната част, където автомобила прилича повече на спортен Shooting Brake, отколкото на стандартно комби. Допълнителна доза спортно усещане вкарват и "скритите" дръжки на задните врати (подобно на Alfa Romeo 156 Sportwagon).

Все още липсва информация за размерите на Civic Tourer, но според Honda, комбито притежава най-високия и дълъг покрив в своя клас. По отношение на двигателната гама, се очаква повечето агрегати да бъдат "взети" от хечбека Civic. Най-интересният от тях е дизелов с обем от 1.6 литра и 120кс. мощност.

popup content