Rolls-Royce представи свръхлуксозното купе Wraith

На автомобилното изложение в Женева, което се откри днес, британската марка Rolls-Royce представи своя най-мощен и бърз модел - двувратото купе Wraith (Призрак). Новият модел в гамата на компанията е изграден на базата на лимузината Ghost и разполага с V12 двигател с два турбокомпресора.

Макар, че ползва базата на Ghost, купето Wraith е по късо с 130мм. и по-ниско с 43мм. спрямо лимузината, като междуосието е намалено с 183мм., достигайки до 3112мм. Теглото на двувратия Rolls-Royce е цели 2360кг., което не му пречи да ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 4.6 секунди. "Виновникът" за страхотните спринтьорски умения на Wraith е 12-цилиндровият би-турбо агрегат с обем от 6.6 литра. Той развива мощност от 632кс., като максималният въртящ момент достига 800Нм.

Като ниво на лукс и оборудване, Rolls-Royce Wraith е на светлинни години от своите конкуренти (ако въобще има такива). Салонът предлага място за четирима, като седалките са облечени във фина кожа. В интериора на возилото срещаме още и детайли изработени от висококачествено дърво, редица метални елементи и разбира се таван със "звездно небе", познат от Phantom Coupe.

Rolls-Royce Wraith е "сцена" на множество иновации за британците, като новата 8-степенна автоматична трансмисия SAT (Satellite Aided Transmission), която използва данни от навигационната система и спрямо тях избира най-подходящата предавка!? Очаква се скоро да видим революционната трансмисия и в по-скъпите модели на концерна-майка BMW.

От Rolls-Royce посочват Wraith като подчертано спортен модел и затова инженерите на марката са обърнали подобаващо внимание на пътното поведение на купето, използвайки спортно настроено окачване и динамична кормилна система.

Rolls-Royce Wraith ще дебютира на пазара в края на 2013г. Очаква се цените на автомобила да стартират от около четвърт милион евро.

   

   

popup content