Logan MCV е новото предложение на Dacia

В Женева румънската компания Dacia представи новото поколение на популярния Logan MCV. Моделът е базиран на последните генерации на Logan и Sandero и представлява петместно комби. Според румънците макар и с по-малко места от своя предшественик, новият Logan MCV ще предлага нови стандарти по отношение на практичност и вътрешно пространство. За това говори и новото значение, което дават от марката на инициалите MCV - Maximum Capacity Vehicle, докато при предишното поколение те означаваха Multi Convivial Vehicle.

Новата Dacia Logan MCV е по-дълга с около 14см. от Logan седан, като багажникът предлага обем от 573л., които могат да нараснат до 1518л. при сгъване на задните седалки. Това пък дава възможност за превоз на предмети с дължина до 2,7 метра. И за да докажат, че основният акцент при конструирането на Logan MCV е бил в практичността, инженерите на Dacia са обособили цели 16 различни отделения и "джобчета" за съхранение на предмети.

По отношение на серийното оборудване новата Dacia Logan MCV притежава почти всичко, което можем да очакваме от един съвременен семеен автомобил - ABS, EBA, ESC, 6 въздушни възглавници, делима задна седалка и т.н. Списъкът с опции предлага екстри като мултимедийна система MediaNav с 7-инчов сензорен дисплей, автопилот, заден парктроник и др.

Двигателната гама на новия Logan MCV включва познатите от Sandero и Logan седан агрегати. Бензиновите са два - 1.2 с 16 клапана и 75кс., който може да се поръча с фабричен газов инжекцион и 3-цилиндровия TCe с турбо и мощност от 90кс. Засега дизеловото предложение е едно - 1.5 dCi с два варианта на мощност от 75 и 90кс.

Цените на новата генерация Logan MCV все още не са оповестени, но румънците съобщават, че цената на новия модел ще бъде същата като на предишното поколение.

  

popup content