Новата концепция на Ford - B-MAX

 

 
На предстоящият автосалон в Женева,  началото на месец март, от Ford се очаква да представят една съвсем нова концепция сред малките ванове, а именно  Ford  B-MAX.  Това ще бъде официалната премиера на новият модел, който миналата година беше представен като прототип. 
 
 
 
На разположение са снимки, които представят иновативните предни врати, които не се разделят от B-колона със задните плъзгащи се "Easy Access Doors". Дизайнът дава възможност за 1,5 метра широк и безпрепятствен отвор от двете страни на купето. Тази система е мечта на дизайнерите в продължение на много години, но не бе възможна от гледна точка на сигурността, която би предложил подобен автомобил, особено при евентуален страничен удар.  При изработването на B-MAX, инженерите на Ford използват специални стомани с повишена са разположени в ключови части на тялото и вратите и достигат якост до 5 пъти над тази при конвенционалните материали, без да добавят допълнително тегло.
 
Липсата на В-колона и плъзгащите врати дават изключително лесен достъп
 
 
 
За двигателите на Ford B-MAX се твърди, че ще са най-икономичните в своят клас, като това се отнася както за дизеловите TDCi,  така и за бензиновите EcoBoost.

 

popup content