Това е новият Mercedes-Benz S-Class

В интернет се появиха първите снимки и информация за новото поколение на Mercedes-Benz S-Class. Щутгартският флагман със заводски индекс W222 ще отбележи своята световна премиера на 15 май в Хамбург, а според шефа на Daimler Group, Дитер Цетше, новият S-Class "ще бъде еталон по отношение на икономичност, безопасност, комфорт и дизайн".

Външността на возилото бе разкрита от изданието Worldcarfans. От шпионските снимки се виждам, че новата генерация на S-Class запазва основната стилистична линия на предишното поколение, но в детайли автомобилът е изцяло променен. Новата предна част се отличава с масивна решетка и LED светлини, а в задната част правят впечатление по-малките елегантни стопове и авангардните накрайници на изпускателната система. Като цяло, новата лимузина изглежда доста по-динамично от своя предшественик, същевременно запазвайки характерната за S-Class елегантност.

Интериорът на новия Mercedes S-Class впечатлява с амбиентно осветление и изобилие от характерните за премиум класа висококачествени материали. Много от елементи са от истинско дърво, а таблото, централната конзола, вратите и седалките са обвити в кожа. Сред оборудването на возилото се открояват последното поколение на инфо-развлекателната система COMAND, аудиосистемата Burmester с 24 говорителя и 3D звукови ефекти, седалките с подгряване, вентилация и масаж, системата за йонизация и ароматизация на въздуха в купето и много други. Специално внимание е обърнато разбира се на пасажерите на задните места, които имат на разположение мултимедийна система, подвижни "кресла" с 6 програми за масаж (!?) и други глезотии.

Според изданието Autoweek, новият S-Class ще разполага с най-малко 156 бутона и превключвателите, като само на шофьорската врата ще има над 20 копчета!

Очаквано следващата генерация на S-Class ще предлага нови стандарти по отношение на активната безопасност включваща набор от системи като системата за нощно виждане, откриваща хора и животни на пътя. При възникване на опасност тя може да задейства спирачките на автомобила до пълното му спиране.

В новия S-Class за първи път ще видим и системата за активно управление на окачването Magic Body Control, която чрез камери следи пътя и условията на предвижване и настройва окачването, адаптирайки го спрямо възникналите в тях изменения.

Новият Mercedes-Benz S-Class ще се предлага в няколко модификации - купе, кабриолет и с удължено междуосие, като върхът на гамата ще се заема от модификацията Pullman, която ще замени спряната от производство суперлимузина Maybach.

Според Mercedes-Benz, S-Class ще се произвежда от август, а продажбите ще стартират през септември. Най-скъпите модификации ще бъдат S500 4Matic и S63 AMG 4Matic.

   

   

   

popup content