Citroen представи новия C4 Picasso

Citroen представи първите официални снимки и информация за новото поколение на компактния си ван C4 Picasso. Моделът трябва да отбележи своята световна премиера по време на автомобилното изложение в Шанхай.

Новата генераци на C4 Picasso е построенa на революционната модулна платформа EMP2 на концерна PSA Peugeot Citroen. Благодарение на това, ванът е олекнал с над 140кг. спрямо своя предшественик. Очаква се на иновативната платформа да бъдат изградени и бъдещите Peugeot 501 Cabrio и хечбека 308.

Интересното е, че като размери новият C4 Picasso е малко по-къс, тесен и нисък от своя предшественик, но за сметка на това междуосието е увеличено с 57мм. Багажният обем също е нараснел от 500 на 537л.

Френският компактен ван е значително променен по отношение на интериор и оборудване. На разположение на водача и пътниците вече са два дисплея - 12-инчов LCD-на централната конзола и 7-инчов сензорен под въздуховодите на вентилационната система. Базовото оборудване на C4 Picasso включва още парктроник, система от видеокамери, активен круиз-контрол и адаптивни светлини.

Новият Citroen C4 Picasso ще се предлага с два бензинови и два дизелови агрегата -  всичките с обем от 1.6 литра. Бензиновите ще бъдат с мощност от 120 и 155кс., а дизелите съответно с 90 и 115кс. Всички мотори ще могат да се оборудват с 6-степенни механични и роботизирани (EGS) трансмисии.

   

popup content