Това е Maserati Ghibli

Италианската марка Maserati разпространи официални снимки и информация за своя най-нов модел - седанът Ghibli. Автомобилът, който ще отбележи своята световна премиера на изложението в Шанхай в края на месеца е и първият модел на марката, който ще се предлага с дизелов двигател.

В моделната гама на Maserati, новият Ghibli се позиционира под ексклузивния Quattroporte, макар че италианците го промотират като негова по-спортна алтернатива. Maserati Ghibli ще разполага с 3.0-литров би-турбо V6 дизелов двигател и аналогичен по обем бензинов V6 агрегат, като на този етап мощността им не се съобщава. Разбира се най-голям интерес предизвиква дизела, който е нещо нетипично за италианската спортна марка. От Maserati обаче обясняват наличието на такава модификация с нарасналото търсене на пазара. "Съвременните дизелови агрегати са търсени на всички континенти и се вграждат във всякакъв тип автомобили" обясняват италианците. Според тях, този ход ще се отрази много положително на продажбите, както стана например с Porsche, след като предложиха дизелови агрегати за някой от моделите си.

По отношение на силовото предаване, Ghibli ще разчита на 8-степенна автоматична трансмисия, а задвижването ще бъде задно или на четирите колела (Q4) като опция.

Maserati Ghibli ще стъпи на пазара в началото на 2014г., като плановете на компанията предвиждат реализация на поне 50 000 бройки годишно. Основните конкуренти на италианското возило ще бъдет премиум седаните Mercedes-Benz E-Class, Jaguar XF и BMW 5-Series.

   

Maserati Ghibli V6 Sound

popup content