Great Wall показа палитра от нови модели в Шанхай

На провеждащото се в Шанхай международно автомобилно изложение, компанията Great Wall представи няколко извънредно интересни кросоувър модела. Сред най-интересните премиери на щанда на китайската марка, която има завод и в България, бяха Haval H8 - най-големият и скъп кросоувър на Great Wall и хибридния Haval H7.

Haval H8 (на първата снимка) е създаден на изцяло нова платформа и е с дължина от близо 5 метра, с което се превръща в най-големият модел на Great Wall. Големият SUV на китайския производител разполага с 2.0-литров бензинов двигател с 218кс. Агрегатът е с директно впръскване и турбокомпресор и работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Haval H8 се предлага на цена между 37 000 и 48 500 долара.

Great Wall Hover H7

Haval H7 е другото предложение на китайците. Кросоувърът разполага с хибридно задвижване комбиниращо 2.0-литров бензинов агрегат и електромотор, като общата мощност на системата е близо 300кс. Haval H7 разчита на автоматична скоростна кутия, с възможност за ръчна смяна на предавките и демонстрира разход на гориво съизмерим с този на градски автомобил.

Great Wall Hover H5

Great Wall показа и фейслифт версията на произвеждащият се у нас Hover H5. Всъдеходът разполага с нови брони, фарове, решетка и освежен интериор. Гамата от задвижващи агрегати пък е разширена с нов бензинов двигател с турбокомпресов и 190кс. Освен това обновеният H5 разчита на нова система за задвижване на четирите колела и повишена безопасност включваща ABS от ново поколение, ESP и 7 въздушни възглавници.

Great Wall Hover H2

Haval H2 е предложението на Great Wall в класа на компактните кросоувъри. Возилото разполага с 1.5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, комбиниран с 6-степенна трансмисия. H2 може да се похвали с богато базово оборудване включващо автопилот, ESP, безключово стартиране, климатроник и други екстри. Компактният кросоувър ще се предлага със задвижване на четирите колела или само с предно предаване.

popup content