Lamborghini с още един юбилеен модел

Италианската марка Lamborghini празнува половин вековен юбилей и по този повод продължава с предствянето на специални модели. След като от компанията представиха хиперкара Veneno и лимитирания Aventador LP720-4 50 Anniversario, дойде ред и на "черешката на тортата" в лицето на модела Egoista.

Юбилейният Lamborghini Egoista бе представен лично от шефа на марката Щефан Винкелман и е дело на главния дизайнер на концерна-майка Volkswagen - Валтер да Силва. По този повод именития автомобилен стилист споделя: "За мен Lamborghini може да се определи само с една дума и тя е "страст". Тези автомобили се правят със сърце и аз съм безкрайно щастлив, че успях отново да се докосна до тях."

Lamborghini Egoista разполага с едно единствено място в каросерията си, от където идва и името му (Егоист). Дизайнът на колата е вдъхновен от хеликоптерите Apache, а по-голямата част от каросерията е изработена от карбон. Egoista се задвижва от 5.2-литров V10 двигател от Gallardo с мощност от 600кс.

С представянето на Lamborghini Egoista завърши парадната обиколка на Италия, в която се включиха над 350 автомобила Lamborghini.

   

popup content