Това е новото Peugeot 308

Peugeot разпространи подробности и официални снимки на новото поколение на модела 308. Хечбекът построен върху модулната платформа EMP2 е френският отговор в изключително конкурентния компактен клас, където трябва да се бори за пазарно присъствие с Ford Focus и Volkswagen Golf.

Peugeot 308 е вторият модел на концерна Peugeot-Citroen, след вана C4 Picasso, ползващ платформата EMP2. Хечбекът е с дължина от 4250мм., и 1460мм. височина, което го прави по-компактен от своя предшественик, напук на тенденциите в автомобилостроенето всяко следващо поколение да е по-голямо от предишното. Благодарение на модулната база обаче, новият 308 демонстрира по-голямо вътрешно пространство като обемът на багажника е нараснел с 40л. и вече достига до 470л., като същевременно теглото на возилото е намалено с 140кг.

Новият 308 е съществено променен като стилистика, напомняйки на по-малкия си "брат" 208. В предната част на автомобила впечатление правят светодиодните фарове, появяващи се за първи път при модел от  C-сегмента. Те обаче ще се предлагат само при модификациите с най-високо ниво на оборудване. Иначе в интериора основният акцент пада върху 9.7-инчовия дисплей, управляващ повечето функции, като стремежът на французите е бил да намалят до минимум броя на копчетата по таблото.

От Peugeot все още не разкриват информация за двигателите на новия 308. Очаква се тази информация да бъде разкрита при официалния дебют на модела през септември по време на автомобилното изложение във Франкфурт.

   

popup content