Twin'Run - хардкор концепцията на Renault

Компанията Renault разкри спортната концепцията Twin'Run, вдъхновена от легендарното Renault 5 Turbo. Автомобилът, който ще бъде представен тази неделя в Монако по време на поредния кръг от Формула 1 носи много от белезите на следващото поколение на мъника Twingo, а французите не изключват възможността да го произведат в ограничена серия.

Подобно на своя именит предшественик, Renault 5 Turbo, Twin'Run разполага със средно разположен двигател, което пък играе съществена роля за почти перфектното разпределение на тежестта в съотношение 43/57. Агрегатът е V6 с обем от 3.5 литра, идентичен с този в състезателния Megane Trophy и развива мощност от 320кс. и 380Нм въртящ момент. Той е комбиниран с 6-степенна секвенционална скоростна кутия (SADEV) и LSD диференциал.

На фона на тези цифри, не са учудващи и динамичните характеристики оповестение от Renault - ускорение от 0 до 100км/ч. за 4.5 секунди и максимална скорост от 250км/ч. Прибавете към това и теглото от едва 950кг. и ще получите поне бегла представа що за кола е малкият Twin'Run!

  

Иначе външността на френската стрела подсказва в голяма степен за стилистиката на следващото Twingo. Тривратото возило е с дължина от 3.68м. и 1.75м. ширина. Ниското тегло на Twin'Run е постигнато благодарение на вложените в каросерията плексиглас и карбон.

Съществено олекотен е и интериорът, който е подчертано състезателен и включва солиден ролбар, състезателни седалки, волан, ръчна спирачка и алуминиеви педали. Централно място е отделено на 5.5-инчовия LCD дисплей, даващ информация за скоростта, оборотите на двигателя, налягането на маслото и други показания. Директна препратка към Renault 5 Turbo са двата яркочервени манометри показващи температурата на водата и на маслото.

   

popup content