BMW разкри дългоочакваното купе 4-Series

Немската компания BMW разпространи официални снимки и информация за един от своите най-очаквани модели – купето 4-Series. Това се случи само часове след като немското онлайн издание Motor-Talk публикува първите изображения показващи производствената версия на бавареца.

Както вече знаете, 4-Series е новото моделно наименование на купе и кабриолет версиите на 3-Series. Външността на автомобила е почти идентична с тази на студията 4-Series Coupe, показана в Детройт по-рано през годината. Автомобилът е изграден на базата на „тройката“ F30, но е доста по-спортно ориентиран като центърът на тежестта е по-снижен, в следствие, на което просветът е намален с 10мм. Купето има по-широка „стъпка“ от 3-Series, а в сравнение с предишното поколение - E92, е нараснал като дължина, ширoчина и междуосие. По-големите габарити са се отразили почти несъществено на теглото на 4-Series, което е по-тежко средно с около 30кг. от старото 3-Series Coupe.

Първоначално BMW 4-Series ще се предлага с набор от три задвижващи агрегата – дизеловият 420d с 184кс. и бензиновите 428i с 245кс. и 435i с 306кс. В началото на 2014 ще бъдат представени и модификациите 420i с 184кс., 430d с 245кс. и най-мощната стандартна версия 435d с 313кс. 4-Series ще се предлага със задно задвижване или xDrive система (без базовите бензин и дизел), а на разположение ще бъдат 6-степенна механична скоростна кутия и 8-степенен автоматик. Автомобилът ще се предлага с пет нива на оборудване - SE, Sport, Modern, Luxury и ?M Sport.

В средата на следващата година ще дебютира и най-горещата модификация на 4-Series – M4 Coupe, която ще разчита на 3.0-литров бензинов двигател с 450кс.

BMW 4-Series ще отбележи официалната си премиера по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември, като продажбите ще стартират непосредствено след това. През 2014г. ще бъдат представени 4-Series Cabriolet и спортната лимузина Gran Coupe.

Още снимки на новото BMW 4-Series може да откриете на нашата Facebook страница!

popup content