Honda представи новия Jazz

Японската компания Honda разпространи снимки и информация за новото поколение на модела Jazz, който на някой пазари се продава и под името Fit. Компактният ван е пораснал като размери в сравнение със своя предшественик и трябва да стъпи на европейския пазар в началото на 2014г.

Новата Honda Jazz е с дължина от 3960мм., което е с 60мм. повече от сегашния модел, като междуосието е нараснало с 80мм. и вече достига до 2575мм. Това се е отразило благотворно на пространството в купето, като обемът на багажника е увеличен до 400 литра.

Задвижващите агрегати в новия Jazz ще се различават за отделните пазари, като в Япония ще се предлагат бензинови мотори с обем от 1,3 и 1,5 литра, съответно с 100 и 135кс. На местния пазар ще бъде предложена и хибридна модификация на вана, която ще комбинира 1.5-литров бензинов мотор и електродвигател, свързани с комплект литиево-йонни батерии и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Според японците, разходът на тази модификация на вана, ще бъде едва около 2.7л/100км.!

На Стария континент новата Honda Jazz ще се предлага с 1,2 и 1,3-литрови бензинови двигатели с 90 и 100кс., както и с 1,6-литров дизелов агрегат от серията Earth Dreams.

  

popup content