Volkswagen Golf R разполага с 300кс.

Volkswagen вдигна завесата пред най-мощната модификация на Golf VII, носеща краткото но достатъчно изразително наименование „R”. Зад него се крие оптимално „напомпан“ вариант на популярния хечбек, с впечатляващи характеристики – мощност от 300кс. и ускорение от 0 до 100км/ч. за под 5 секунди!

Новият Volkswagen Golf R се задвижва от 2.0-литров двигател с турбокомпресор, развиващ 300кс., което е с 30кс. повече от предишното поколение. В комбинация със 7-степенна DSG скоростна кутия с два съединителя, автомобилът ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.9 секунди, а с 6-степенната „ръчка“ същото упражнение отнема 5.3 секунди. Уникалността на новия Golf R обаче не се изчерпва само с мощния мотор. Автомобилът разполага с усъвършенствана система за задвижване на четирите колела Haldex и XDS диференциал с електронна блокировка, което гарантира оптимално сцепление при всякакви пътни условия. Адаптивните амортисьори пък са получили допълнителен режим Race, при който окачването става максимално твърдо, като освен това се оптимизират работата на DSG-трансмисията и отзивчивостта на педала на газта.

Новият Golf R е по-нисък с 20мм. спрямо стандартните представители на седмата генерация и разполага със спортно настроена стабилизираща система. Световната премиера на автомобила ще се състои през септември във Франкфурт, а цената му ще бъде по-ниска от тази на представения през 2009г. негов предшественик (47 900 евро).

Тест драйв на новия Volkswagen Golf VII

popup content