Jaguar представя своя първи кросоувър концепт

Определено свикнахме с мисълта автомобилни производители известни със своя традиционализъм да ни изненадват с нетипични за тях разработки. Поредният пример идва от Jaguar – марка, която макар и под индийско ръководство успява да запази голяма доза от арискократичното излъчване на своите модели, което в никакъв случай не и пречи да е в крак с най-новите тенденции. Именно тенденциите са вероятната причина британците да създадат кросоувъра C-X17 – една нетипична за тях концепция, която обаче може да се окаже много печеливша на развиващите се азиатски пазари.

Около горещия SUV Jaguar C-X17 все още има много неизвестни. Концептът ще бъде показан на откриващото се днес във Франкфурт международно автомобилно изложение, а серийната версия трябва да бъде факт през 2015г. Той е изграден на изцяло новата модулна платформа PLA (Premium Lightweight Architecture), която в близко бъдеще ще се превърне в своеобразен „крайъгълен камък“ за новите модели на компанията.

Дизайнът на британския кросоувър носи типичното излъчване на един съвременен Jaguar – мускулесто намръщено купе. Видът на C-X17 е подсилен от с мощните въздухозаборници, LED светлини, огромни джанти и двойка лъскави накрайници на изпускателната система подаващи се под задната броня. За евентуални задвижващи агрегати на серийния модел се спрягат 4-цилиндровите бензинови и дизелови двигателите на Range Rover Evoque, като не е изключена появата и на по-мощни спортни модификации.

popup content