Mercedes показа наследника на CL (Видео)

Щандът на Mercedes-Benz във Франкфурт се превърна в сцена на една от най-дългоочакваните премиери. Немците представиха концепта S-Class Coupe - наследник на именитото суперлуксозно купе CL и поредна модификация на новия S-Class. Според щутгартската компания, двувратият флагман е напълно готов за производство като серийната версия ще бъде показана официално през януари в Детройт.

Със S-Class Coupe, Mercedes-Benz изпраща познатия CL в миналото, но философията следвана при неговото създаване е непроменена – разточително луксозно купе с ярко присъствие и идентичност. Макар и явяващ се модификация на новия S-Class, в стилистично отношение S-Class Coupe е съвсем различен автомобил. Съществени са промените в предната и задната част, а страничната линия е много по-динамична. В същото време купето запазва елегантната си осанка, демонстрирайки тънък баланс между агресивно излъчване и стил. Серийната версия едва ли ще „избяга“ съществено от показания във Франкфурт концепт, макар че в интериора се очакват редица промени.

Mercedes S-Class Coupe вдъхва респект с внушителни размери – над 5 метра дължина и широчина от близо 2 метра. Концептът се задвижва от V8 би-турбо двигател с обем от 4.6-литра, развиващ мощност от 455кс. и 700Нм. въртящ момент. При серийната версия със сигурност ще видим и AMG-модификация. Остава ни само да изчакаме до януари...

ВИДЕО:

popup content