Nissan показа най-мощния GT-R (Видео)

Колко по-добър може да бъде един Nissan GT-R? Инженерите от спортното подразделение на компанията – Nismo се заемат със задачата да изстискат до максимум възможностите на „Годзила“, а резултатът е красноречив – 600кс., 652Нм, оптимизирана аеродинамика и шаси. Тогава не е учудващо, че GT-R Nismo завърта обиколка на Нюрбургринг за 7.08 секунди, което е с цели 18 секунди по-бързо от времето на стандартен GT-R!

За да постигнат това, специалистите от Nissan Motorsports преработват 3.8-литровия би-турбо V6 агрегат, снабдявайки го с по-големи турбини взети от модификацията GT3. Промени има и по всмукателната и изпускателната система и само рискът от прекомерно натоварване на трансмисията спира инженерите да увеличат още мощността.

Най-яката „Годзила“ разчита на регулируемо окачване на Bilstein, което позволява три режима на настройка - Comfort, Normal и R, който е предназначен за писта. Оптималното сцепление се обезпечава от 20-инчови джанти „обути“ с гуми Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST.

И ако това не ви е достатъчно от Nissan предлагат и допълнителен спортен пакет Track Pack, който включва регулируеми амортисьори на Öhlins, по-твърди пружини и още по-оптимизирана спирачна система. Пакетът включва и аеродинамични елементи изработени от въглеродни влакна, снижаващи масата на суперкара с 65кг. С Track Pack е бил оборудван и тестовият Nissan GT-R Nismo, който на 30 септември изминава Северната дъга на „Ринга“ за рекордното време от 7:08.69 минути.

ВИДЕО

popup content