Това е новото Subaru Impreza WRX

След множество подгряващи тийзъри и шпионски фотоси, Subaru показа новата Impreza WRX. Това се случи по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис, като продажбите ще стартират догодина.

Видът на Subaru WRX е повлиян от показаната в Ню Йорк концепция WRX, но чертите му са доста по-умерени. Въпреки това автомобилът се различава доста от стандартната Impreza и притежава всичко, което очаквате да видите в едно спортно Subaru – издут капак и калници с отвори за въздух, спойлери, заден дифузьор разкриващ четирите накрайника на изпускателната система, по-големи джанти. В интериора срещаме спортни седалки и волан, алуминиеви педали и 4.3-инчов дисплей.

Новото Subaru WRX се задвижва от 2.0-литров турбо-боксер със система за директно впръскване на горивото. Той развива мощност от 268кс. и 350Нм, въртящ момент и работи с 6-степенна ръчна скоростна трансмисия, предаваща мощността на четирите колела в съотношение 50:50. На разположение е и автоматичната трансмисия Sport Lineartronic CVT.

Оборудвано с механична скоростна кутия Subaru WRX ускорява от 0 до 100км/ч. за 5.4 секунди, като с CVT трансмисията ускорението е със секунда по-бавно. Автомобилът разчита на спортно окачване и по-мощна спирачна система, а сервоуправлението е електронно и според Subaru доставя изключително добра обратна връзка.

ВИДЕО

popup content