Новото поколение на Mustang е вече факт

Легендата продължава! Ford представи официално новото 6-то поколение на своя именит спортен модел Mustang. Автомобилът, който ще се предлага и в Европа е значително еволюирал като дизайн е технологии, но си остава все така дързък – точно какъвто трябва да бъде един Mustang.

Новият Ford Mustang е запазил своята класическа агресивна стилистика изразяваща се в мускулестия преден капак, широки калници и  fastback линия. В предната част се открояват новите фарове и трапецовидна решетка, повлияни от концепта Evos. Като цяло автомобилът изглежда доста по-европейски от своя предшественик, което говори доста за амбициите на Ford да го наложи и на Стария континент.

Интериорът в новия Mustag не е революционен като визия в сравнение с предишното поколение но според Ford се отличава с по-качествени материали и изработка.

Една от най-големите промени при шестото поколение е в окачването, което вече е независимо многоточково. То е по-леко и осигурява много по-добра стабилност и управляемост. Като прибавим към това и новата стабилизираща система получаваме автомобил, който ще се справя добре не само в препускането по прави отсечки, но и на писта. Освен това чрез разположен на волана превключвател водачът ще може да настройва отзивчивостта на кормилната система, педала на газта, работата на скоростната кутия и параметрите на системата за стабилност. Доста европейско...

Новият Ford Mustang ще се предлага с 5.0-литров V8 двигател генериращ мощност от 426кс. и 529Нм. въртящ момент, както и с 2.3-литров EcoBoost агрегат с 305кс. В САЩ на разположение ще бъде и 3.7-литров V6 с 304кс. и 366Нм. В бъдеще не е изключена появата и на по-икономични и зелено ориентирани задвижващи агрегати – хибридни, изцяло електрически и дори... дизелови!?

Шестата генерация на Mustang ще стъпи на американския пазар през 2014 година, а година по-късно ще се появи и в Европа.

popup content