Lamborghini Hurаcan ще замени Gallardo

Lamborghini разпространи първите официални снимки и информация за дългоочаквания наследник на Gallardo. Най-популярният модел на марката излиза в заслужена пенсия след като от премиерата си през 2003г. до днес е реализиран в над 13 000 бройки, което за мащабите на Lamborghini си е направо масово производство. Автомобилът натоварен с тежката задача да повтори успеха на Gallardo е изцяло нов и носи името Huracan LP610-4. Официалната му премиера е насрочена за март 2014г. по време на автомобилното изложение в Женева.

Както подсказва и името Huracan LP610-4 ще разполага с 610кс. насочвани към четирите колела. Мощността идва от 10-цилиндров 5.2-литров средноразположен двигател. Според Lamborghini, тежащият 1442кг. Huracan ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 3.2 секунди, като максималната скорост достига 320км/ч.

Стандартно Lamborghini Huracan ще бъде оборудван със скоростна кутия с два съединителя, спортно окачване и карбонова спирачна система. Параметрите на двигателя, трансмисията и окачването могат да се настройват от водача в три режима на работа - Strada, Sport и суперспортния Corsa.

popup content