Targa се завръща

911 винаги е бил крайъгълен камък в историята на Porsche. Модел, без който марката едва ли щеше да просъществува толкова дълго, превръщайки се в един от най-реномираните производители на спортни автомобили в света! И макар през последното десетилетия немците да се водят до голяма степен от пазарните тенденции, те никога няма да изоставят своя корен – Porsche 911.

Най-яркото доказателство за това идва от последното автомобилно изложение в Детройт, където компанията показа моделите 911 Targa 4 и 4S – едно истинско завръщане към класическото 911 Targa от 1965г. с неговата хромирана B-колона и масивно неподвижно задно стъкло. Автомобилът е нещо средно между купе и кабриолет, а предната част на покрива се прибира с натискането на едно копче. Впрочем механизмът на отваряне и затваряне е изключително интересен, а действието се извършва само за 19 секунди.

Porsche 911 Targa ще се предлага в две версии с двойно задвижване – 4 и 4S. Първата разполага с 3.4-литров 6-цилиндров боксер с 350кс. и ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.6 секунди като максималната скорост достига 280км/ч.

Модификацията Targa 4S се задвижва от 3.8-литров агрегат с 400кс. и ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.2 секунди. Максималната скорост достига 293км/ч.

Двете модификации ще се предлагат със Sport Chrono пакет като опция и автоматична скороста кутия PDK. На разположение ще бъде и механична трансмисия, с която максималната скорост и при двата модела се увеличава с 2км/ч.

ВИДЕО

popup content