Михаел Шумахер и Нико Розберг представиха новия SL 63AMG

Първият публичен дебют на новия Mercedes-Benz SL 63 AMG роудстър, бе направен вчера от двамата пилоти на F1 Mercedes – Михаел Шумахер и Нико Розберг,на пистата  в Каталуня, като представянето бе съчетано и с това на новия болид F1 W03, с който отборът ще се състезава през настоящата 2012 година. 

 
 
В сърцето на най-мощната версия на SL е новия M157 AMG двигател, който се използва за различни други модели на Мерцедес, като спортният седан CLS 63 AMG и ML 63 AMG SUV. "Настървеният" роудстър разполага с 5,5-литров битурбо V8 двигател с мощност от 535 к.с. и въртящ момент от 590 Нм. От 0 до 100 км/ч развива за 4,2 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.Олекотеното шаси на новото поколение SL, направено от алуминий и магнезий,  спестява на модела до 125 кг. в сравнение със своя предшественик и дори реализира икономия на гориво до 30 %. 
 
  
 
 
Предлага се и един допълнителен AMG пакет, който повишава мощността до 550 кс. сили и максималния въртящ момент до 664 Нм, като същевременно намалява ускорението до 100 км на 4,1 сек.. С този пакет SL63 AMG може да достигне максимална скорост от 300 км/ч. 
 
  
 
 
Мощността се предава към задните колела, посредством седемстепенна AMG SPEEDSHIFT скоростна кутия.
Пакетът се допълва от подсилена спирачна система с шест-бутални апаратчета отпред и едно-бутални – отзад, преработено окачване и 19-инчови алуминиеви джанти, обути във високоскоростни гуми. 
popup content