Новото BMW Серия 3 с премиера в България

 

 
Новата Серия 3 на BMW, беше официално представена пред българската публика. Най-продаваният модел на марката, впечатлява с внушителната си визия и доразвива основната BMW философия за удоволствие от шофирането. Традиционно надлъжно разположеният двигател, задното задвижване и перфектното разпределението на теглото от 50/50 са силните козове, отличаващи BMW 3 серия от конкурентите в сегмента.
 
 
Автомобилът е нарастнал като размери в сравнение със своят предшественик. По-широката следа на автомобила и увеличеното междуосие допринасят за стабилността на автомобила. 
 
Новото BMW Серия 3 се предлагат с три нива на оборудване – Sport, Luxury и Modern. През лятото на 2012 г. те ще бъдат допълнени и със спортен М пакет. Вътрешното пространство също е нарастнало като размери, особено за пътниците на задните места.
 
 
На разположение ще бъдат четири двигателя TwinPower Turbo. BMW 335i е оборудвано с 6-цилиндров бензинов агрегат с мощност 306 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм. BMW 328i предлага 4-цилиндров агрегат с мощност 245 к.с. и 350 Нм. Той ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек. И това при среден разход на гориво от само 6,4 л/ 100 км.! 
 
Дизеловите двигатели включват 320d и 320d EfficientDynamics Edition. Първият е с максимална мощност от 184 к.с. и въртящ момент от 380 Нм, а вторият - 163 к.с. Средният разход на гориво е сведен до 4,1 л/ 100 км.
През есента на 2012 г. серия 3 ще се предлага и във вариант с хибридно  задвижване - ActiveHybrid 3.
 
Новата Серия 3 се предлага с 8-степенна автоматична скоростна кутия - нещо уникално в премиум-сегмента на средния клас. С нея автомобилът постига по-нисък разход на гориво и намаляване на вредните емисии в сравнение с моделите, използващи серийната 6-степенна механична трансмисия.
popup content