Lamborghini ще представи своя SUV през април

 

Италианската компаният Lamborghini ще представи своята SUV концепция на автомобилното изложение в Пекин през месец април. Целта на италианците е да се настанят на все по-разрастващият се китайски пазар за луксозни автомобили. 
 
 
 
"Китайските клиенти обичат големи коли"- заяви Кристиан Мастро, генерален мениджър на Ламборгини за Азиатско-тихоокеанския регион. Китайският пазар е изключително благоприятна почва за по-смелите експерименти на автомобилните производители тъй като клиентите имат съвсем нова история с европейските марки и приемат с интерес новите разработки. Този факт е забелязан от всички производители на луксозни автомобили. Пример за това е Porsche, които използват тази стратегия от 2002г. насам със своят модел Cayenne, който реализира над 50% от продажбите на всички луксозни автомобили в китайската република. Bentley също възлагат големи надежди за реализирането на своят SUV модел на китайския пазар.
 
SUV моделите са предпочитани от производителите на автомобили, защото носят и на по-висока продажбена цена, докато в същото време намаляват разходите за развойна дейност чрез заемки на части и платформи от други модели.
 
През 1982г. Lamborghini представят първият си SUV модел - чудовището LM002, който обаче не се оказва много по вкуса на тогавашната клиентела на компанията.
 
Кросоувърът на Lamborghini ще използва платформата на Porsche Cayenne и VW Touareg. Купето ще бъде изградено основно от карбонови елементи, благодарение, на което общата тежест на автомобила няма да надхвърли 2 тона. Двигателят ще бъде познатият 5,2-литров V10 агрегат, с мощност от 584 кс
Компанията ще започне производство на 1500 бройки годишно, а луксозният суперспортен кросоувър ще направи своя дебют през 2015г.
popup content