Многото лица на Volkswagen up

 

 
На автомобилното изложение в Женева, немската компания Volkswagen ще покаже колко многолик може да бъде най-малкият и модел - up. Явно дизайнерите на VW са се заиграли, създавайки четири концепции на базата на малкият градски автомобил.
 
Концептуалните модели носят имената Swiss up!, Winter up!, X up! и Cargo up!. 
 
Winter up! е създаден специално за туризъм и зимни удоволствия. Автомобилът разполага с възможност за монтаж на няколко чифта ски и сноуборд. В предната част има защитна престилка, а за по-голяма стабилност Winter up! е оборудван с електронна система за стабилност и блокаж на диференциала.
 
 
Swiss up! е тематично посветен на Швейцария, както подсказва и името. Мини-автомобилът е оцветен в цветовете на швейцарският флаг - червено и бяло. Swiss up! е обзаведен с кожа и алкантара, като в интериора има и джобчета, където да поставите любимото си швейцарско ножче.
 
 
X up! е в стил "експедиционен автомобил" с монтиран багажник на покрива и мощни прожектори. Автомобилът е със допълнителна защита на дъното и праговете. С X up! спокойно можете да атакувате и най-дивите места по земята.
 
 
Cargo up! е създаден като "работен" автомобил, с който спокойно можете да пренесете товар с тегло до 500кг. Автомобилът е повдигнат с 15мм. и разполага само със седалка за водача. Общият товарен обем е над 1300 литра.
 
popup content