Volkswagen Amarok Canyon е готов за приключения

 

 
На авромобилното изложение в Женева, немската компания Volkswagen представи една интересна концепция на базата на пикапа Amarok. Прототипът кръстен Canuon е създаден за хората, които обичат да се впускат в пътешествия извън пътя и търсят тръпката от съприкосновението с дивата природа. В същото време VW Amarok Canuon е достатъчно атрактивен за да привлече мигновено вниманието на околните. Голяма роля за неговата екставагантна външност играе оранжевата "фънки" боя Baladi-orange.
 
В дизайна на концепта привличат внимание издутите калници, прожекторите на покрива, прибиращите се стъпенки. Amarok Canuon е повдигнат с 40мм. спрямо стандартния модел, а специално за любителите на каяка, в багажника намират място две корита от карбон със съответните гребла и аксесоари.
 
Под капака на Volkswagen Amarok Canuon се крие познатият 2.0-литров турбо-дизел с мощност от 180кс. и 400Нм. въртящ момент, а като допълнение към двойното задвижване се предлага и блокаж на диференциала, за да може да прекосите безпроблемно и от най-тежките терени.
 
  
popup content