Mansury посегна на Lamborghini Aventador

 

 
Специалистите от тунинг ателието Mansory определено не могат да понасят стандартните серийни автомобили, дори да става въпрос за суперкар от ранга на Lamborghini Aventador LP700-4. Явно чудовищният италиански автомобил не е впечатлил особено немските тунери, които решили да "посегнат" на иконата и да изведат автомобила до нови предели на мощност и агресивно присъствие.
 
Агресивният бодикит на Aventador е изцяло преработен, и ако преди автомобила беше способен да изплаши децата със своето диаболично присъствие, то сега сякаш е пристигнал направо от адския пъкъл! Цялостният тунинг пакет предложен от Mansory е изработен изключително от въглеродни влакна. Предната престилка и броня са променени, с цел по оптимизирано охлаждане, капака също е променен, както и задната престилка с интегрирани нови дифузьори. В резултат на това, аеродинамиката на Lamborghini Aventador е подобрена, особено в задната част, където натиска върху задния мост е увеличен значително. Стъпката на автомобила е увеличена с 40мм. отпред и 50мм. на задната ос, което в комбинация с оптимизираната аеродинамика и понижено тегло прецизира и без това отличното пътно поведение на LP700-4. Автомобила стъпва на пътя на нови олекотени джанти с размери 20 и 21-цола (отпред/отзад).
 
 
Mansory не са спрели дотук, а са обърнали подобаващо внимание и на V12 двигателя на Lamborghini Aventador. Оптимизирайки електрониката и изпускателната система на автомобила, Mansory успяват да "изцедят" двигателя до 754кс. при 8300об/мин. Максималният въртящ момент вече е 740Нм., достъпни при 6000об/мин. С тези характеристики, Mansory Lamborghini Aventador ускорява от 0 до 100км/ч. за 2.8сек, достигайки максимална скорост от 355км/ч.!
 
  
 
  
popup content