Infiniti FX50 в чест на Себастиан Фетел

Луксозната марка Infiniti представи лимитирана серия на модела си FX50, кръстена Sebastian Vettel Version, в чест на именития пилот от F1. Фетел е рекламно лице на японската компания и като такъв имаше честта да представи пред публика луксозният кросоувър на Infiniti. Лимитираният автомобил ще бъде произведен в 200 бройки, които ще се предлагат на пазара в Европа и Близкия Изток.

Infiniti FX50 Sebastian Vettel Version е базиран на серийният FX50, но мощността е увеличена от 390кс. на 414кс. Подобрен е и аеродинамичният пакет на кросоувъра, като новите детайли са от карбон, което намалява значително теглото на FX50. За по-оптимално пътно поведение, височината на автомобила е понижена, а окачването е спортно и по-твърдо от оригиналното. Автомобилът стъпва и на нови олекотени джанти. Във външността на лимитирания автомобил, правят впечатление сребристите емблеми "Vettel", подсказвайки недвусмислено уникалността на тунингованото Infiniti.

В резултат на цялостните подобрения, Infiniti FX50 Sebastian Vettel Series е превърнат в безкомпромисен спортен автомобил с ускорение от 0 до 100км/ч. за 5.6сек. и максимална скорост от 300км/ч.!

 

popup content