Renault Clio RS в лимитирана юбилейна серия Red Bull

Френската компания Renault представи специална версия на компактния спортен хечбек Clio RS. Автомобилът е посветен на успехите на компанията във Формула 1 и носи името Red Bull Racing RB7. Автомобилът е разработен от спортният отдел на Renault -RenaultSport.

Лимитираната серия Renault Clio Red Bull Racing RB7 се отличава най-вече със своя специален черен цвят - Profont Black. На места черното контрастира с жълтия Sirius Yellow цвят. Интериора е с напълно спортно оформление, включващо Recaro седалки и мултифункционален монитор, на който могат да се проследява работата на автомобила, респонса на газта и още редица функции. Clio RS Red Bull Racing RB7 стъпва върху 18-цолови джанти, а благодарение на оптимизираното шаси, автомобилът може да се похвали и с безупречно пътно поведение.

Разбира се инженерите от RenaultSport не са пропуснали и двигателя. Лимитираният компактен спортист притежава 2.0-литров турбо мотор с мощност от 203кс. Ускорението от 0 до 100км/ч. става за под 7 секунди, а максималната скорост е 225км/ч.

popup content