Mercedes CLS Shooting Brake с ексклузивен AMG вариант

Придворните тунинг специалисти на Mercedes-Benz – AMG не дочакаха и официалната премиера на новият CLS Shooting Brake и вече се захванаха с неговата доработка.

На външен вид Mercedes CLS Shooting Brake AMG ще се различава от стандартния модел по новия бодикит, включващ променени брони, капак, прагове и решетка. Автомобилът ще разполага със специални олекотени AMG-джанти, а в задната част ще се открояват четирите накрайника на преработената изпускателна система. AMG версията ще разполага със спортно окачване и оптимизирана спирачна система а за доброто управление ще допринася и преработената кормилна уредба.

Mercedes-Benz CLS63 AMG ще разполага с 5.5-литров V8 би-турбо двигател с мощност от 535кс. и 800Нм. въртящ момент, достъпен в диапазона между 2000 и 4500об/мин. Двигателят е комбиниран с AMG Speedshift 7-степенна скоростна кутия, предлагаща 4 опции - C (икономичен), S (спортен), S+ (състезателен) и M (ръчен). Ако на някой тази мощност му се стори недостатъчна, от AMG предлагат и Performance Pack опция с оптимизирана до 557кс. мощност и максимален въртящ момент от 900Нм.

   

popup content