650кс. за Porsche Cayenne DMC

Немското тунинг ателие DMC е известно със своите екстремни доработки, базирани на суперавтомобилите Lamborghini и Ferrari. Достатъчно е да споменем представеният през миналия месец Lamborghini Aventador, „ъпгрейднат“ от тунерите до мощност от 900кс.! На стартиращото през тази седмица автомобилно шоу „Top Marques Monaco Show“, където се събира най-доброто от най-доброто в автомобилния свят, от DMC ще представят една малко необичайна за тях, но не по-малко екстремна доработка на базата на Porsche Cayenne Turbo.

Тунинг пакетът за Cayenne, кръстен Terra 650 включва изцяло променен бодикит и оптимизиран двигател, който, както подсказва и името ще разполага с мощност от 650кс. В оформлението на екстериора, от DMC залагат на бодикит от въглеродни влакна, включващ нов преден капак, силно изразени странични прагове, заден спойлер и огледала. По този начин немските тунери постигат две цели – снижаване на теглото на кросоувъра и оптимизиране на неговата аеродинамика.

Сериозни промени има и под капака, като Porsche Cayenne Terra 650 е с изцяло променена система за принудително пълнене, включваща титаниеви турбини и алуминиеви колектори. Като прибавим и ревизираната управляваща електроника, мощността на машината нараства от 500 на 650кс.

От DMC все още не разгласяват информация за динамичните характеристики на Porsche Cayenne Terra 650.

  

popup content