SEAT Ibiza CUPRA - практичния спортен автомобил

На автомобилното изложение в Пекин, испанците от Seat представиха своята нова концепция за спортен автомобил, подходящ за всекидневна употреба, разработен на базата на хечбека SEAT Ibiza. Концептът има всички шансове в съвсем близко бъдеще да се превърне в сериен модел.

Концептуалният SEAT Ibiza CUPRA се отличава със своя ярко-жълт цвят, характерен за спортните модели на испанската компания. Автомобилът е получил и агресивен бодикит, който не оставя съмнение за спортните амбиции на малката бегачка. В дизайна се открояват още 17-цоловите джанти и би-ксеноновите фарове. Интериора съчетава кожа и черно лаково покритие, като на разположение е и мултимедийната система SEAT Portable System, разполагаща с 5-инчов дисшлей и съчетаваща навигация, борд. компютър и телефонна система.

SEAT Ibiza CUPRA разполага с 1.4-литров TSI двигател с турбо и мощност от 180кс., като максималния въртящ момент достига до 250Нм. Агрегатът е комбиниран с DSG 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. От SEAT все още не разкриват динамичните характеристики на спортния хечбек.

   

popup content