Novitec Rosso с тунинг пакет за Ferrari 458 Italia Spider

Немската тунинг фирма Novitec Rosso предложи впечатляващ тунинг пакет за суперспортното италианско "конче" Ferrari 458 Italia Spider. Автомобилът е претърпял цялостна, но не натрапчива промяна по отношение на бодикит и интериор, като специалистите на Novitec Rosso са обърнали и подобаващо внимание на двигателя, оптимизирайки почти до максимум неговите параметри.

Доработеното Ferrari 458 Italia Spider се отличава от своите серийни "събратя" с нов преден спойлер, заден дифузьор, задно крило и още редица външни елементи изработени от въглеродни влакна. Същият материал е използван и за панелите край задните стопове, които пък са затъмнени. Промените в интериора включват добавянето на декоративни карбонови елементи и поръчкова кожена тапицерия по избор на клиента.

Инженерите на Novitec Rosso са добавили нова, олекотена изпускателна система и карбонова въздушна кутия, като са оптимизирали и електрониката на двигателя, изваждайки още мощност от 4.5-литровия V8 мотор на 458 Italia Spider. В цифри това означава мощност от 600кс. (570кс. серийно) и максимален въртящ момент от 569Нм., достъпен при 5400об/мин. Според немските тунери, максималната скорост на автомобила надхвърля 320км/ч.

Преработеното Ferrari 458 Italia Spider стъпва на нови 21-инчови джанти отпред и 22-инчови отзад, обути във високоскоростни гуми Pirelli P-Zero. За да подобрят в още по-голяма степен отличното управление на италианския автомобил, спезиалистите на Novitec Rosso са доработили и окачването, добавяйки нови sway-барове и спортни пружини.

   

 

popup content