Повече мощност за BMW 116i от Hartge

Немските тунери от Hartge, неведнъж са доказвали своите умения в преработката на серийни модели на BMW, извеждайки ги до върхови нива по отношение на мощност и диманични показатели. Специалистите обикновено се заемат с доработката на върховите баварски модели, като представения преди месец BMW 1 M-Coupe, който Hartge оптимизира до мощност от над 400кс. Сега обаче тунерите са решили да обърнат внимание и на един привидно не толкова ексклузивен представител на баварската школа.

Отново става въпрос за BMW 1-Series, но този път Hartge са се спряли на най-слабия представител на "единицата". Става въпрос за базовия 116i с 1.6-литров двигател с турбо и директно впръскване, който предоставя на пръв поглед скромната мощност от 136кс. и 220Нм. въртящ момент. Инженерите на Hartge "напомпват" малкия четирицилиндров агрегат до над 170кс., препрограмирайки електронното му управление. Въртящият момент пък скача до 265Нм, с което BMW 116i Hartge става абсолютно конкурентноспособен на своите по-големи събратя. В резултат са подобрени значително и динамичните показатели на возилото, като от Hartge не уточняват, с колко точно, но е факт, че максималната скорост достига 210км/ч., а доускоряването от 80 до 180км/ч. става за 20сек., което е със 7сек. по-бързо в стравнение с обикновеното BMW 116i.

Разбира се за да поставят подобаващо нарасналата мощност на пътя, от Hartge добавят и ново спортно окачване, снижаващо автомобила. Изпускателната система също е заменена със спортна изработена от неръждаема стомана, а външния вид е завършен от новите 19-инчови джанти.

   

popup content