Мощ и ярост - Ferrari 458 Italia Spider Perfetto

За немското ателие Wheelsandmore екстремният тунинг на екзотични автомобили не е нещо ново, а продукцията на Ferrari е добре позната база за подобни експерименти. С последния си проект обаче, тунинг специалистите надминават всички общоприети представи за агресия и присъствие, които може да демонстрира един автомобил (пък бил той и спортен). Изобилие от карбон, огромни джанти и оптимална мощност се срещат в последния проект на Wheelsandmore, базиран на суперспортното Ferrari 458 Italia Spider и кръстен с краткото и ясно име – Perfetto.

Във външния вид на преработеното Ferrari 458 Italia Spider Perfetto няма радикални промени за успокоение на по-пуритански настроените фенове на марката. От Wheelsandmore обаче са „пипнали“ по виртуозен начин бодикита на италианското возило, добавяйки ненатрапчиви но достатъчно ефектни (и ефективни) карбонови елементи. Новите капаци на огледалата, предният лип-спойлер и мощен заден дифузьор допълват перфектно агресивната линия на автомобила. Дизайнерите на тунинг ателието са решили 458 Italia Spider Perfetto в изцяло черен цвят. В съзвучие с него са и 21-инчовите джанти изработени от кован алуминий.

Разбира се специалистите на Wheelsandmore не са пропуснали и сърцето на автомобила. Атмосферният 4.5-литров V8 двигател с 570кс. е получил нова изпускателна система от магнезий и оптимизиран всмукателен колектор изработен от карбон. След доработка и на управляващата електроника на двигателя, Ferrari 458 Italia Spider Perfetto вече разполага с мощност от 640кс. и максимален въртящ момент от 635Нм., което май е повече от достатъчно…

  

popup content