Мъникът Fiat 500C с ексклузивна лимитирана серия Abarth 695 Maserati Edition

Италианската компания Fiat представи ексклузивна спортна версия на своя компактен модел 500C, доработена от Maserati - марка, която също е част от италианския концерн. Автомобилът кръстен Abarth 695 Maserati Edition ще бъде произведен в едва 499 бройки.

Лимитираният 695 Maserati Edition е базиран на Fiat 500 Abarth и силно наподобява представеният преди 3 години Abarth 695 Tributo Ferrari, доработен от другата италианска супермарка под шапката на Fiat. Автомобилът разполага с 1.4-литров бензинов двигател с мощност от 180кс., комбиниран с 5-степенна скоростна кутия, предлагаща опция за смяна на предавките от волана. Другите подобрения в лимитирания Abarth 695 Maserati Edition включват по-големи спирачни апарати и спортни амортисьори.

Външният вид на автомобилa е дело на Maserati и се отличава със своя стилен бордо-цвят (Ponteveccio), като електрическият мек покрив е изработен от сив плат. Fiat Abarth 695 Maseratti Edition стъпва на 17-инчови джанти, също дело на Maseratti, вдъхновени от тризъбеца на Нептун (подобна е и емблемата на Maseratti).

Сериозни подобрения има и по отношение на интериора, където спортните седалки са тапицирани в пясъчно-бежов цвят, с отпечатано лого "695" на подглавниците. Воланът също комбинира черна и бежова кожа, а арматурното табло и централната конзола са покрити с карбонови апликации. Aвтомобилът разполага с набор от нови уреди, дело на Jaeger.

   

 

popup content