Maserati Quattroporte с екстремен тунинг от CDC International

Специалистите от немското тунинг ателие CDC International представиха своя последен проект базиран на спортната лимузина Maserati Quattroporte. Тунерите подлагат италианския екзотичен седан на цялостна преработка включваща екстериор, интериор и разбира се двигател.

По отношение на външността от CDC International са се възползвали от бодикита разработен от японското тунинг ателие Wald (макар в прес съобщението да е избегната тази "подробност"). Той включва нови брони, светодиодни светлини, спойлер и мощен заден дифузьор. Всичко е изработено от въглеродни влакна и боядисано в червен цвят, с изключение на решетката, решена в черно. Преработеното Maserati Quattroporte стъпва на огромни 22-инчови джанти. По отношение на интериора, италианската лимузина може да се похвали с черен кожен салон, с червени контрастиращи шевове и множество карбонови декоратични елементи. Арматурното табло също е ревизирано и решено в червено и черно.

  

От CDC International са обърнали подобаващо внимание и на окачването, спирачките и двигателя на Quattroporte. Автомобилът е снабден с регулируемо спортно окачване, а оптимизирана спирачна система разполага с 12-бутални апарати отпред и дискове с диаметър от 405мм. и 4-бутални спирачни апарати на задните колела, където дисковете са с размер от 380мм. По-интересните промени в преработеното от CDC Maserati засягат V8 двигателя. Той е снабден с два турбокомпресора и интеркулер, които в комбинация с преработения софтуер и уникалната система за отработените газове доставят мощност от 572кс., като максималния въртящ момент достига 570Нм. Това позволява на автомобила да ускори от 0 до 100км/ч. за едва 4.2сек., а според CDC максималната му скорост е около 300км/ч.

   

 

popup content