Още по-съвършен - новият BMW Alpina B7

Специализираните в доработката на BMW тунинг специалисти от Alpina представиха своето последно творение - базираният на обновеното BMW 7-Series модел Alpina B7. Автомобилът е истинско технологично произведение на изкуството и ще бъде представен официално през август по време на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч - Калифорния.

BMW Alpina B7 се отличава с над 30 нови елемента, сред които нова предна броня с LED светлини, адаптивни ксенонови фарове, start/stop система и 20-инчови джанти в запазения Alpina-стил. Традиционните за творенията на немския тунер спокойствие на линията и изчистеност в дизайна, допълват отлично елегантния вид на баварската лимузина.

 

По-сериозните промени са под капака на возилото. Бензиновият би-турбо, 4.4-литров V8 агрегат е оптимизиран до мощност от 548кс., като максималния въртящ момент, който достига новата Alpina B7 е около 730Нм. За "дирижиране" на огромната мощност се грижи 8-степенна автоматична трансмисия, а освен стандартната модификация със задно задвижване, клиентите могат да избират и версия с xDrive система за задвижване на четирите колела.

Съвсем закономерно BMW Alpina B7 демонстрира и отлични динамични характеристики, които звучат още по-убедително на фона на огромното тегло на лимузината (около 2 тона). Ускорението от 0 до 100км/ч. се извършва за 4.6 секунди, а максималната скорост на машината достига 312км/ч.

   

popup content