Novitec Rosso посегнаха и на Ferrari FF

Когато става въпрос за качествен тунинг на Ferrari, немското ателие за доработка Novitec Rosso определено е сред най-добрите в "занаята". Последното творение на тунинг специалистите е базирано на модела Ferrari FF и е нагледно доказателство за уменията на компанията в персонализирането на суперспортни автомобили.

По отношение на външния вид, доработеният от Novitec Rosso италиански спортист FF може да се похвали с дискретен бодикит включващ нов двукомпонентен лип на предната броня, пременени прагове, мощен заден дофузьор и два спойлера на задния капак. Всички елементи са изработени от карбон, а към тях Novitec Rosso са добавили още променена предна решетка, карбоново покритие за тавана и задни LED светлини за мъгла. Дизайнът на спортното возило е допълнен от новите 21-инчови олекотени джанти (22 инча за задните колела) обути в гуми Pirelli.

Разбира се тунинг пакетът на немците нямаше да е пълен без намеса и "под капака" на суперспортното возило. Тук промените не са радикални, още повече, че нестандартната схема на двойното предаване на Ferrari FF е достатъчно съвършена (и сложна). От Novitec Rosso са смъкнали клиренса на автомобили добавяйки единствено нови пружини, а софтуерът на двигателя е препрограмиран. В комплект с това инженерите на тунинг ателието са добавили нова изпускателна система, което води до мощност от 702кс. или с 42кс. повече от стандартния модел.

От Novitec Rosso не дават конкретна информация за динамичните характеристики на преработения FF, като разкриват единствено, че автомобилът реагира значително по-бързо на командите на водача, а максималната скорост е нараснала с 5км/ч. и вече достига до 340км/ч.

  

popup content