Звяр в бебешко синьо - Fiat 500 Sportster от G-Tech

Италианският мъник Fiat 500 определено е един от свежите и забавни градски автомобили, неизменно предизвикващ умиление сред повечето автомобилни фенове. Дали обаче симпатичното возило е способно да покаже зъби и да се превърне в нещо повече от атрактивно допълнение към стила на някоя дама? Със задачата да ни покажат на какво е способен Fiat 500 са се заели специалистите от немското тунинг ателие G-Tech.

Като първа стъпка в пълната промяна на автомобила от G-Tech решават да намалят неговата височина снижавайки покрива му. Това намаля центърът на тежеста на возилото, което пък е важна крачка към подобряването на управлението. Освен това сниженият покрив изпълнява и друга важна функция, добавяйки солидна доза спортно излъчване на Fiat 500 Sportster. Като акцент към стилистиката на автомобила, тунерите го боядисват в бебешко син цвят, който да го откроява ясно на пътя. Външният вид нa малкия Fiat е допълнен и от нов бодикит включващ по-агресивна предна броня, нови странични прагове и задна престилка, както и мощен заден дифузьор в чийто център са монтирани двата накрайника на спортната изпускателна система.

Разбира се творението на G-Tech разполага и със съответстващо на външния му вид задвижване под формата на познатия 1.4-литров, 4-цилиндров турбо двигател, чиято мощност обаче е изцяло променена. Бензиновият агрегат е "напомпан" до повече от сериозните 335кс., като от тунинг ателието не разкриват допълнителни подробности за направените по двигателя промени, както и динамичните характеристики на доработеното возило. Можем да смятаме обаче, че те са повече от сериозни като имаме в предвид и нищожното тегло на Fiat 500 Sportster.

  

popup content