TJ Fahrzeugdesign представиха реплика на BMW 1 M Coupe с двигател от M5

Един от най-култовите съвременни автомобили без съмнение е BMW 1-Series M Coupe, което баварците произведоха в ограничена серия. Днес най-мощната "единица" е спряна от производство, но това не пречи на тунерите да представят многобройни вариации по темата BMW 1 M Coupe. Поредният пример идва от Германия, където майсторите от тунинг ателието TJ Fahrzeugdesign представиха реплика на спортното купе изградена на базата на стандартно BMW 1-Series Coupe.

Доработеното BMW 1-Series е оборудвано с цялостен бодикит в стил M Coupe, като на цялостна преработка са подложени изпускателната система, окачването (дело на KW) и спирачната система, взета от спортния кросоувър X6 M. Автомобилът стъпва на 20-инчови олекотени джанти обути в гуми с размери 245мм. на предната ос и 285мм. на задната.

Най-интересната промяна на автомобила обаче е под капака, където инженерите на TJ Fahrzeugdesign са поставили V10 двигател от предишното поколение M5 (E60), чиято мощност е увеличена от 507 на 550кс. чрез препрограмиране на електронния блок за управление. Благодарение на това возилото ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 4.2сек, и достига максимална скорост от 325км/ч. За сравнение оригиналното BMW 1 M Coupe разполага с V6 двигател с мощност от 340кс. и ускорява за 4.9сек. като максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

   

popup content