Малко тунинг на Corvette C6 Z06

 

Поначало Corvette C6 Z06 си е един доста "хард" спортен автомобил със своите 648кс. и 810Нм. въртящ момент. Нещо повече - той играе сериозно в лигата на суперспортните автомобили. От тунинг компанията TIKT обаче, решили да обърнат внимание на Corvette и да изстискат максималното от него.

Специално внимание разбира се е обърнато на двигателя. Модифицирани глави на цилиндрите и разпределителни валове, преработен  компресор, по-голяма дроселова клапа и напълно нова изпускателна система докарват на американският спортист допълнителна мощ. Резултатът е меко казано задоволителен - 769 кс. и максимален въртящ момент от 910Нм.

Специалистите от TIKT, разбира се са обърнали и подобаващо внимание на аеродинамичния пакет на автомобила, добавяйки дребни но съществени елементи към купето на Z06. Така въздушния поток е насочен изключително ефективно.

Окачването на суперспортиният автомобил, също е преработено. Като цяло TIKT Corvette C6 ZR1 е снижен с 50мм., като така са подобрени значичелно баланса и управлението на автомобила. За по-доброто сцепление допринасят и олекотените  Zerra Ultralight Evo 2 джанти.

popup content