Над 800кс. за Mercedes CLS63 AMG от GAD

Немската тунинг фирма с доста двусмислено име GAD Motorsport показа своя най-нов проект базиран на спортната лимузина Mercedes-Benz CLS63 AMG. Доработеният автомобил се отличава със сериозно подобрение на мощността за сметка на почти козметичните външни промени.

Като споменахме за мощност, Mercedes CLS 63 AMG GAD има с какво да се похвали. Осем цилиндровия би-турбо двигател, който серийно разполага със "скромните" 557кс. е оптимизиран до мощност от 803кс., като максималния въртящ момент е нараснал от 799 на 1149Нм. Съществен принос за това увеличение имат по-големите турбокомпресори, като същевременно инженерите на GAD са "пипнали" интеркулера и горивната система. Тунинг пакетът е завършен от новата спортна изпускетелна система подобряваща и без друго бруталния звук на осмака.

Според GAD Motorsport доработеният CLS 63 AMG е силно подобрен по отношение на динамичните си характеристики. Тунерите не разкриват данните за ускорението от 0 до 100км/ч., но загатват, че максималната скорост подминава значително серийните за AMG Performance Package 299км/ч.

popup content