Novitec Rosso с ексклузивен тунинг пакет за Ferrari F12 Berlinetta

Тунинг ателието Novitec Rosso е едно от най-ярките имена, когато става въпрос за персонализиране на суперспортни автомобили. Немската компания специализирана в доработката на Ferrari представи своето поредно хитово творение базирано на новото италианско "конче" F12 Berlinetta. Интересното е, че Novitec Rosso претворяват суперавтомобила още преди да са стартирали официалните му доставки в Европа!

Доработеното Ferrari F12 Berlinetta не може да се похвали с радикални промени по отношение на външния си вид (за щастие на по-яростните Ferrari-фенове). По-съществените промени се изразяват най-вече в широкото използване на карбон в бодикита и интериора на F12. Автомобилът разполага и с нови олекотени джанти - 21/22-инча отпред/отзад. Като допълнение спортното возило е боядисано в традиционния за произведенията на Novitec Rosso ярко жълт цвят

По-съществените промени в тунинг пакета на Novitec Rosso засягат двигателя, трансмисията и окачването на Ferrari F12 Berlinetta. Серийната мощност на 6.2-литровия V12 агрегат скача от 740 на 763кс., а максималния въртящ момент надхвърля 700Нм. Novitec се намесват и в управлението на 7-степенната трансмисия променяйки предавателните и числа, в резултат, на което максималната скорост на автомобила нараства с 5км/ч. и вече достига до 345км/ч. (серийно 340км/ч.).

  

Преработеното Ferrari F12 Berlinetta може да се похвали и с нови амортисьори, със спортна настройка снижаваща го с цели 40мм. При ежедневно каране автомобилът може да бъде вдигнат пак с толкова. Инженерите на Novitec Rosso са "пипнали" и изпускателната система на машината, изваждайки още по-яростен звук от 12-цилиндровия агрегат.

popup content