Повече мощност за Audi R8 V10 Spyder от B&B

Тунерите от немското ателие за доработки B&B Automobiltechnik представиха своя най-нов проект базиран на суперспортния кабриолет Audi R8 V10 Spyder. Целта пред специалистите е една - да направят автомобила по-бърз от неговата най-ексклузивна серийна модификация R8 GT Spyder.

За да повишат мощността от 525кс., инженерите на B&B добавят към 10-цилиндровия агрегата нова карбонова всмукателна система и препрограмират неговата управляваща електроника. Специално за проекта е конструирана и нова изпускателна система. Резултатът е повече от добър - 628кс. и над 600Нм, което е доста над 560-те к.с., с които разполага R8 GT Spyder.

Разбира се немските тунинг специалисти не спират до тук в стремежа си да усъвършенстват до максимум открития R8. И тъй като мощността е нищо без контрол, от B&B отделят специално внимание на окачването на машината, снижавайки я с 20мм. отпред и 25мм. отзад. За извличане на максимума от агрегата от B&B преработват и R-Tronic трансмисията, в резултат, на което предавките се сменят още по бързо. За оптималното пътно поведение на доработения R8 V10 Spyder се грижат и новите джанти с размери 19 и 20 инча, а като опция се предлага спирачна система с карбон-керамични дискове.

След намесата на B&B Automobiltechnik, доработеният R8 V10 Spyder ускорява от 0 до 100км/ч. за 3.5сек, което е по-бързо с 0.3сек. от R8 GT Spyder. Максималната скорост на тунингованата машина вече достига до 328км/ч. или с над 10км/ч. повече от скоростта, която развива най-мощният сериен R8.

  

popup content