Бруталният G-Class - Brabus Widestar 800

Специализираното в доработката на Mercedes-Benz тунинг ателие Brabus представи своя най-нов модел базиран на всъдехода G65 AMG. Доработената машина кръстена Widestar 800 бе представена на автомобилното изложение в Катар, където традиционно  интересът към подобни екстремни возила е много голям.

Mercedes-Benz G65 AMG е достатъчно брутална машина дори в серийния си вариант. "Кубчето" разполага с 6.0-литров V12 би-турбо двигател, който развива 612кс. Както е известно обаче, от Brabus никак не си падат по традиционните неща. Водени от прословутото мото "колкото повече, толкова повече", специалистите на компанията оптимизират агрегата на немския всъдеход до мощност от 800кс. Максималният въртящ момент пък нараства до космическите за шосеен автомобил 1420Нм, достъпни още от 2100об/мин., но тъй като стандартната трансмисия (и силово предаване като цяло)не е разчетена за подобни цифри, тягата е ограничена до 1100Нм.

В резултат на промените Brabus Widestar 800 ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 4.2сек, като максималната скорост достига до 270км/ч.

Разбира се чудовищният G-Class е снабден и с подобаващ външен вид. Widestar 800 разчита на изцяло променен бодикит включващ нови брони, преден сплитер, променена решетка, разширени калници и нови LED светлини. Видът е допълнен от уникални 23-инчови джанти, обути във високоскорости гуми, а окачването е регулируемо - съвместна разработка с Bilstein.

От Brabus не пестят материали и в интериора, където срещаме висококачествена кожена тапицерия и таван обшит с алкантара. С фина кожа са покрити и всички останали елементи в салона - табло, врати, пластмасите около педалите и др. Кожени са дори и стелките!

Немските тунери не разкриват каква е цената на доработения G-Class, но мястото избрано за дебют на возилото определено подсказва, от къде се очаква да дойде  главната клиентела.

   

   

popup content