Mercedes-Benz представи лимитиран C63 AMG

Компанията Mercedes-Benz разкри по-мощна версия на C63 AMG. Доработката кръстена "Edition 507" ще се предлага за купе и седан модификациите на возилото. Дебютът на C63 AMG Edition 507 ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през месец март.

Както подсказва и наименованието, лимитираната серия на C-Class ще разполага с мощност от 507кс., вместо "серийните" 457кс. Допълнителните 50кс. са постигнати чрез препрограмиране на блока за управление на 6.2-литровия V8 двигател, добавяне на по-лек колянов вал, нови мотовилки и ковани бутала. Максималният въртящ момент също е нараснал с 9Нм. и вече достига до 609Нм.

В резултат на промените C63 AMG Edition 507 ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.1сек, което е с 0.3сек. по-бързо от стандартния модел. Максималната скорост на лимитираните купе и седан модификации е електронно ограничена до 278км/ч.

Mercedes-Benz C63 AMG Edition 507 се отличава от своите "обикновени" събратя и по отношение на външния си вид. Моделът е получил алуминиев преден капак от Black Series-модификацията, затъмнени фарове, лип спойлер на задния капак и нови 19-инчови джанти. Лимитираната серия разполага с оптимизирана спирачна система с карбон-керамични дискове и апарати боядисани в червен цвят.

   

Вижте горещото промо видео на Mercedes-Benz C63 AMG - ТУК!

popup content