Fiat 500 с V12 от Lamborghini Murcielago - неочаквано добра комбинация

Първото поколение на Fiat 500 отдавна е придобило статуса на култово возило и истинска модна икона. Освен това обаче, мъникът от край време е предпочитана платформа за автомобилни извращения, плод на бурната фантазия на знайни и незнайни тунери.

Поредното доказателство идва от италианското тунинг ателие Oemmedì Meccanica, чийто специалисти решават да пренесат експериментите с Fiat 500 в друго измерение...

Всичко започва с идеята да се съчетае лекото купе на мъника с 3.0-литров V8 двигател от Ferrari. Резултатите обаче не покриват очакванията на тунерите и логично идва следващата стъпка - поставяне на по-голям агрегат, в случая от Porsche 911 Carrera. Макар, че 3.2-литровия мотор на немския спортист е повече от достатъчен за кола от калибъра на Fiat 500 от Oemmedì Meccanica отново не са доволни от резултата.

В крайна сметка италианските тунинг специалисти решават да не си правят повече "глупави експерименти" и поставят в мини автомобила 6.2-литров V12 мотор от суперкарът Lamborghini Murcielago. Резултатът от съчетаването на двете крайности в италианското автомобилостроене е покъртителен и може да бъде окачествен само с една дума - безумие! Специалнистите на Oemmedì Meccanica явно също са доволни, макар че не разкриват информация за динамичните характеристики на доработения Fiat 500, a и едва ли са много смелчаците, които да пробват лимита на автомобила.

  

popup content