Volkswagen готви Golf с над 500кс.

Инженерите на Volkswagen разработват по-мощна спортна модификация на седмото поколение на Golf GTI. Концептуалният модел, базиран на топ-хечбека е кръстен Volkswagen Design Vision GTI и ще разполага с би-турбо двигател с 503кс. Чудовищният Golf ще бъде представен на откриващия се днес (8 май) тунинг-фестивал в Worthersee, Австрия, който всяка година събира хиляди фенове на компанията от цяла Европа.

Volkswagen Design Vision GTI е предназначен предимно за пистата, където 3.0-литровият V6 агрегат снабден с два турбокомпресора разкрива пълния си потенциал. В цифри това означава мощност от 503кс. и 560Нм. максимален въртящ момент, като 500Нм. са достъпни още при 2000об/мин. Двигателят е комбиниран с DSG роботизирана трансмисия, а ускорението от 0 до 100км/ч. отнема едва 3.9 секунди. Volkswagen Design Vision GTI достига максимална скорост от 300км/ч.

Външността на концептуалния Golf е в пълно съзвучие с динамичните му данни, поне доколкото може да се съди от представените тийзъри. Като габарити спортната машина е с 15мм. по-къса, 71мм. по-широка и 57мм. по-ниска от стандартния GTI. Стъпката е увеличена съответно с 57/64мм., предна/задна ос. Design Vision GTI стъпва на 20-инчови джанти, а спирането е обезпечено от нови по-мощни спирачни механизми с карбон-керамични дискове.

  

popup content