Brabus се заиграха с Mercedes-Benz GL63 AMG

За немското тунинг ателие Brabus, специализирано в доработката на Mercedes-Benz, мощността на серийните щутгартски возила никога не е достатъчна, пък макар и да са дело на спортното подразделение AMG… Водени от своята философия, тунерите представиха поредното си творение - B63-620 Widestar, създадено на базата на огромния всъдеход GL63 AMG.

Специалистите на Brabus са обърнали подобаващо внимание на мотора и външния вид на всъдехода, в резултат на което, той е станал по-арогантен и разточителен от всякога! Благодарение на новия блок за управление, инженерите на Brabus са повишили мощността на 5.5-литровия V8 би-турбо двигател от 577 на 620кс. Максималният въртящ момент от 760Нм. пък е нараснал до чудовищните за серийно возило 820Нм. Тези доработки, разбира се дават отражение и върху динамичните характеристики на Brabus B63-620 Widestar – ускорението от 0 до 100км/ч. отнема едва 4.7 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 280км/ч., което навежда на мисълта, че чудовището на Brabus спокойно може да се движи и с доста повече!

Външността на B63-620 Widestar също е изградена според най-добрите традиции на немското тунинг ателие. Агресивният бодикит включва масивни вентилационни отвори отпред, мощен заден спойлер, дефузьор и разбира се нови брони и калници, разширяващи всъдехода с 8см. Интересна новост в Brabus B63 - 620 Widestar е спортно настроената изпускателна система, която може да променя звука си само с едно натискане на специалното копче на волана. Тя има два режима – Sport и Coming Home, като първият гали ухото с брутално груб звук от V8 агрегата, а вторият не плаши толкова останалите участници в движението.

popup content